ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΝΤΩΝ

ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑ

e–Klopedi

Δημιουργία Ηλεκτρονικού Βιβλίου (e-book) για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κλοπεδής...

Read More

Πολιτισμος και παραγωγη ταινιων ντοκιμαντερ

No posts found!

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
2021
Ειδίκευση: Μουσειολογία
1ΜιχαηλίδουΘεοδώραΗ μουσειακή εκπαίδευση ως μία ευκαιρία πρώιμης μαθηματικής εξερεύνησηςΧουρμουζιάδη Α.
2Καστανιά
Μαυρομμάτη
Σελήνα
Αικατερίνη
Σχεδιασμός Ψηφιακής Περιήγησης στη Μονή Μουντέ ΙκαρίαςΧουρμουζιάδη Α./Κώτης Κ.
3ΚωστελίδουΔέσποιναΔημιουργία ευρέσιμου, ανοικτού, διαλειτουργικού, μηχαναγνώσιμου, αξιόπιστου και επαναχρησιμοποιήσιμου ψηφιακού περιεχομένου και δεδομένων. Ο ρόλος των συσσωρευτών πολιτιστικής κληρονομιάςΚώτης Κ.
4ΛάππαΜυρτώΟ εκθεσιακός ρόλος της τυπογραφίας στο χώροΧουρμουζιάδη Α./
Κελίδου Ε.
5ΒαγγελάκοςΓεώργιοςΈρευνα κοινού σε πολίτες και επισκέπτες του Πειραιά για τη διάθεση επίσκεψη τους σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.Παυλογεωργάτος Γ.
6ΝτόκουΜαρίαO ρόλος της οπτικής επικοινωνίας στις εμπορικές εκθέσεις και η περίπτωση έκθεσης στα καταστήματα οπτικών ειδώνΚαρυδάκης Γ./ Κελίδου Ε.
7ΧατζήΑγγελικήΤο θέατρο σκιών και οι προκλήσεις του 21ου αιωνα. Μια μουσειακή πρόταση σε ένα είδος τέχνης που αντιστέκεται στη μουσειοποίησηΧουρμουζιάδη Α.
8ΝάνηςΒασίλειοςΜουσεία και διαδίκτυο. Ψηφιακός χώρος και εκθεσιακή αφήγησηΧουρμουζιάδη Α.
9ΜοντεσάντουΔάφνηΗ χρήση του λόγου στα μουσεία: Μια μελέτη περίπτωσης και σχεδιασμός ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για ενήλικεςΧουρμουζιάδη Α.
10ΑντωνιάδηςΕλευθέριοςΗ αξιοποίηση του μοντέλου της σχεδιαστικής σκέψης στη διαμόρφωση της πολιτισμικής εμπειρίαςΚαβακλή Ε.
11Γαβανά
Μάρη
Βικτώρια
Μαγδαληνή
Επιστήμη των πολιτών και πολιτισμός: Η περίπτωση της ψηφιακής καταγραφής της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάςΚαβακλή Ε.
12ΖησοπούλουΚορίνα - ΧριστίναΗ παρουσία των πολιτιστικών οργανισμών της Καρδίτσας στο ΔιαδίκτυοΠαυλογεωργάτος Γ.
13ΘανασούλαΛεωνήΟ μουσειακός πολιτισμός της Ευρυτανίας: Αντιλήψεις και προσδοκίες μέσα από ια έρευνα κοινού κατοίκων και επισκεπτώνΠαυλογεωργάτος Γ.
14Μάγειρα
Πιττού
Κλεοπάτρα
Δήμητρα
Σχεδιάση και ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού λογισμικού συζητήσεων (Chatbot) με τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) στον πολιτισμόΚώτης Κ.
15Μαρίνη
Χονδρογιάννη
Ευσταθία
Μαρία
Δημιουργία πολιτιστικών διασυνδεδεμένων ανοικτών δεδομένων με τεχνολογίες του Σημασιολογικού Ιστού: η περίπτωση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής ΤέχνηςΚώτης Κ.
16ΠαπαϊωάννουΒασιλικήΈρευνα κοινού σε αλλοδαπούς τουρίστες σχετικά με την πρόθεση τους για επίσκεψη πολιτιστικών χώρων στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια της πανδημίαςΠαυλογεωργάτος Γ.
17ΓεωργούτσηΗλέκτραΘρησκευτικός τουρισμός : Έρευνα κοινού για το νησί της ΚέρκυραςΠαυλογεωργάτος Γ.
18ΓαυρινιώτηΜαρίαΤo Instagram ως ψηφιακό εργαλείο για τη διαδικτυακή παρουσία των μουσείωνΧουρμουζιάδη Α.
19ΥφαντίδηςΦώτηςK-BOX. Mια pop-up έκθεση για τις ανασκαφές στην Κουτρουλου ΜαγούλαΧουρμουζιάδη Α.
Ειδίκευση: ΣΨΠΠ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΑγγελιδάκηΕλένηΔημιουργία VR παιχνιδιού για την ανάδειξη των αρχαιοελληνικών εφευρέσεωνΠαπαγεωργίου Δ.
2ΓιαννίτσηΜαρία-ΕλεονώραΑνάδειξη και διατήρηση της βιομηχανικής κληρονομιάς μέσω ψηφιακών τεχνολογιων:Η περίπτωση του "Μύλου του Παππά" στη ΛάρισαΣαμπανίκου Ε.
3ΜουζάκηςΧρήστοςΟ Δρόμος της ΜίλτουΜπουμπάρης Ν.
4ΝταλαμπύραΓεωργίαΕφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για το Noesis (εκθετήριο αυτοκινήτων)Μπουμπάρης Ν.
5ΠεντεφούνταςΑλέξανδροςΠροβολή και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομίας με τη χρήση παιχνιδιού Εικονικής Πραγματικότητας.Κασαπάκης Β.
6ΠουλιανόςΚων/νοςΑνάπτυξη επαιδευτικής εφαρμογής με τη χρήση της επαυξημένης πραγματικότηταςΚασαπάκης Β.
7ΑγελαδάΑνδρονίκη - ΤαξιαρχούλαΠαρουσίαση της παραγωγής του ούζου με την χρήση της εικονικής πραγματικότηταςΚασαπάκης Β.
8ΔαμασκόςΘεοφάνηςΗ εικονική πραγματικότητα ως μέσο προσβασιμότητας σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος για άτομα με κινητική αναπηρίαΚασαπάκης Β./ Χουρμουζιάδη Α.
9ΗλιάδηςΙσαάκΞεναγός: Η περίπτωση της ΞάνθηςΜπουμπάρης Ν.
10ΜαραγκουδάκηΣοφία - ΝιόβηΕπαύξηση της επίγνωσης των χρηστών σε ζητήματα ιδιωτικότητας μέσω εικονικής πραγματικότηταςΚαλλονιάτης Χ./Κασαπάκης Β.
11ΜαζαράκηςΠαναγής - ΆγγελοςΔιαχείριση ασφαλών έξυπνων-συσκευών του διαδικτύου των πραγμάτων με χρήση επαυξημένης πραγματικότηταςΚαλλονιάτης Χ./Κασαπάκης Β.
12ΞυπτεράΣοφίαΤεχνικές ζωγραφικής και τα καλλιτεχνικά ρεύματα μέσα από την εικονική πραγματικότητα (VR)Κασαπάκης Β.
13ΠιχαρίδηςΙωάννηςSpaces η έννοια του χώρου στον εικονικό κόσμοΠαπαγεωργίου Δ.
14ΓραμματικάκηΜαρία- ΓεωργίαBaton VR – Διεύθυνση εικονικού μουσικού συνόλου σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας με αναγνώριση χειρονομιών και σε πραγματικό-χρόνο μετασχηματισμό των εκφραστικών παραμέτρων της μουσικής και της εικόναςΠαπαγεωργίου Δ. / Κασαπάκης Β.
15ΞυπολιτάκηΜαρίαΣχεδιασμός και ανάπτυξη κινητής εφαρμογής με χρήση Augmented Reality για την προώθηση του Ναυτικού Μουσείου ΚρήτηςΚασαπάκης Β.
16ΠαπαγιαννοπούλουΣμαραγδήΣχεδιασμός και ανάπτυξη παιχνιδιού σε περιβάλλον Unity με Θέμα τη Συντήρηση ΑρχαιοτήτωνΠαπαγεωργίου Δ.
17ΤαρενίδουΣουλμένιαΣχεδίαση ψηφιακής εφαρμογής: Ο αθλητισμός στην αρχαιότητα, μέσα από το παράδειγμα του Γυμνάσιου της ΑμφίποληςΠαπαγεωργίου Δ.
18ΜάππαΕυαγγελίαΑνακαλύπτοντας την πόλη της ΧίουΠαπαγεωργίου Δ.
19ΠανούσηΣωτηρίαConservation lab: Be an art conservator-Ένα παιχνίδι προσομοίωσης εργασίας, σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότηταςΣαμπανίκου Ε.
Ειδίκευση: ΠΠΤΝ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΒεκρήςΠαναγιώτηςΈρευνα, σχεδιασμός και δημιουργία ντοκιμαντέρ για τα Πυργόσπιτα της Νοτιοανατολικής Λέσβου.Καρακάσης Α.
2ΤζόβαΑικατερίνηΔημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα τον μουσικό αυτοσχεδιασμό σε σχέση με τον εσωτερικό (ψυχικό) και εξωτερικό πραγματικό χώρο δράσης μουσικών της ΕλλάδαςΣκοπετέας Ι.
3ΜακαβούΣοφίαΔημιουργία ντοκιμαντερ με θεμα την παραγωγή τέχνης στην Ελλάδα στην εποχή της καραντίνας λόγω covid-19
και τίτλο "Τέχνη σε αναστολή: η δημιουργία σε καιρούς κρίσης".
Καρακάσης Α.
4ΠαπαδάκηΆνναΔημιουργία ντοκιμαντέρ με τίτλο "Η γραμμή μου".Καρακάσης Α.
5ΤσιάλιουΑικατερίνη-ΕλεονώραΈρευνα, σχεδιασμός και δημιουργία ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες αθλήτριες πολεμικών τεχνών.Σκοπετέας Ι.
6ΚολοτούροςΠέτροςΠαραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τον εικαστικό και μουσικό αυτοσχεδιασμό, με τιτλο "Post Nomads: Μία σπουδή στο αυτοσχεδιαστικό ντοκιμαντέρ".Σκοπετέας Ι.
7ΣιαλευρήΕυθυμίαΠαραγωγή ντοκιμαντέρ, με τη μέθοδο της παρατήρησης, της γεωργικής και κοινωνικής δραστηριότητας μιας κοινότητας ανθρώπων στον Ασώματο Λέσβου.Καρακάσης Α.
8ΖενελάιΟριέντΑνάλυση της σειράς ταινιών ντοκιμαντέρ “Στο Ακαδημαϊκό Τέταρτο”, παραγωγής ΤΠΤΕ και Βουλης Τηλεόραση, σχετικά με τη ζωή και το δημιουργικό χρόνο των φοιτητών στην Ελλάδα στη δεκαετία του 2010.Σκοπετέας Ι.
9ΜηνάςΑλέξανδροςΑισθητική και αφηγηματικές προσεγγίσεις των ελληνικών ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την περίοδο 1960-1999.Σκοπετέας Ι.
10ΤσιρώνηΧριστίναΤο branding και η λειτουργία του στην αφήγηση του ντοκιμαντέρ.Σκοπετέας Ι.
11Τάταρη Ραλού Δημιουργία ταινίας ντοκιμαντέρ με θέμα την καταστροφή του χωριού Βρίσα της Λέσβου τον Ιούνιο του 2017Σπάθης Α.
12Αναγνώστου ΙωάννηςΠαραγωγή ντοκιμαντέρ σχετικά με το ηρώο της Ελευθερίας στη Μυτιλήνη και τίτλο "Η ελευθερία άργησε να έρθει" Σκοπετέας Ι.
13Μακροστέργιος ΕυάγγελοςΈρευνα, σχεδιασμός και δημιουργία ενός βιογραφικού ντοκιμαντέρ για την ηθοποιό Μπέμπα Δόξα (1919-2000). Σκοπετέας Ι.
2020
Ειδίκευση: Μουσειολογία
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΑνδρουλιδάκηςΝικόλαοςΜνήμη και Κλέος : «Η περίπτωση του μεγάλου συνοδικού, της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Χουρμουζιάδη Α.
2ΤόγιαςΓεώργιοςΜνημονικοί τόποι: Ερμηνεία και διαχείριση χώρων με έντονο ιστορικό και κοινωνικό χαρακτήραΧουρμουζιάδη Α.
3ΧαψήΠαναγιώταΗ χρήση των κινητών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης στα Μουσεία: Η περίπτωση των Θεματικών Μουσείων της ΑθήναςΚαρυδάκης Γ.
4ΜοσχόβουΕιρήνηΣχεδίαση και υλοποίηση ψηφιακής εφαρμογής στο πλαίσιο έκθεσης με θέμα «Ένας θάνατος για την αθανασία»Καρυδάκης Γ.
5ΜολώζηΕλεάνναΜελέτη σχετικά με την επίδραση που μπορεί να έχει η επίσκεψη σε ένα μουσείο στην ψυχολογία ατόμων με ήπιες ψυχικές διαταραχέςΠαυλογεωργάτος Γ.
6ΗρακλέουςΗρακλήςΈρευνα κοινού για τους επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους ΛέσβουΠαυλογεωργάτος Γ.
7ΔεσποτέλληΜαρίαΔιερεύνηση των αντιλήψεων και των στάσεων των κατοίκων, των επισκεπτών και των τουριστών του νησιού της Λέσβου σχετικά με τα μουσεία του νησιούΠαυλογεώργάτος Γ.
8ΧάμαληΒασιλικήΕκθεσιακός σχεδιασμός του Λαογραφικού Μουσείου στο Ν. Σκοπό ΣερρώνΧουρμουζιάδη Α.
9ΜπαλάσκαςΠαναγιώτηςΕκθέτοντας την μικροϊστορία. Η περίοδος της γερμανική κατοχή στη Λέσβο.Χουρμουζιάδη Α.
10ΓρηγοριάδουΠαρθέναΤο παραμύθι ως έκθεση. Διερεύνηση των δυνατοτήτων της διαδραστικής αφήγησηςΧουρμουζιάδη Α.
11ΠατρούμπαςΕυστάθιοςΣχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος για το Αρχαιολογικό Μουσείο ΆρταςΤούρτας Α.
12Αναγνωστοπούλου
Καλομοίρη
Λιόλιου
Ειρήνη
Ειρήνη Αθήνα
Εθνική Λυρική Σκηνή: Δημιουργώντας διαδραστικές αφηγήσειςΧουρμουζιάδη Α.
13Μουλά
Παπαδοπούλου
Κωνσταντίνα
Γλυκερία
Σχεδιασμός περιηγήσεων για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΚεραμεικούΧουρμουζιάδη Α.
14Μαζαράκη
Τσάμη
Δέσποινα
Χριστίνα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας στο Μουσείο Θεόφιλου (Βαρειά Μυτιλήνης) και «μουσειακό ταξίδι» μέσω της «βαλίτσας – Μουσειοσκευής» για τα Νηπιαγωγεία του Ν. Καστοριάς.Α. Χουρμουζιάδη
Ειδίκευση: ΣΨΠΠ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΣταυρίδηςΣταύροςΣχεδιασμός και κατασκευή ολοκληρωμένων έξυπνων συσκευών με χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσηςΚαλλονιάτης Χ.
2ΑγγελήςΣωτήριοςΣημασιολογική ενοποίηση πολιτιστικών δεδομένων από ετερογενείς πηγές.Κώτης Κ.
3ΜουζάκηςΠαναγιώτηςΔημιουργία και διάθεση ανοικτών και διασυνδεδεμένων πολιτιστικών δεδομένων για κινητές εφαρμογές AndroidΚώτης Κ.
4ΙωαννίδηςΜάριοςΑνάπτυξη εφαρμογής υπολογιστή και VR εφαρμογής, για την έκθεση «Δάφνης και Χλόη», βασισμένη στο βιβλίο του Λόγγου και τους πίνακες του Μ.Σαγκάλ.Κασαπάκης Β.
5ΓραμματικάκηςΕμμανουήλ - ΡαφαήλΟδηγός ο εαυτός μου, ένα παιχνίδι για την άνοιαΠαπαγεωργίου Δ.
6ΛούραΠαρασκευήΔιαχείριση Εκπαιδευτικών Προοπτικών σε συνάρτηση με τα ενδιαφέροντα των διδασκόντων ενός Τμήματος: το παράδειγμα του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου»Παπαγεωργίου Δ.
Ειδίκευση: ΠΠΤΝ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΙωαννίδηςΧρήστοςΔημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα την Περιπατητική τέχνηΣκοπετέας Ι.
2ΤσιαχρήσταςΙωάννηςΔημιουργία δοκιμιακού ντοκιμαντέρ για τον αγωνιστή ποιητή Νίκο ΠαπακόγκοΣαμπανίκου Ε.
3ΜίχοςΚωνσταντίνοςΔημιουργία ντοκιμαντέρ για την τεχνική χορού contact improvisationΣαμπανίκου Ε.
4ΒασιλειάδουΚορνηλίαΤο σενάριο στο ντοκιμαντέρ: έννοιες, μεθοδολογίες, πρακτικέςΣτάθη Ε.
5ΠουλοπούλουΆλκηστηςΤο αρχαιολογικό ντοκιμαντέρΣτάθη Ε.
6ΤσαγκάρηΜαρία-ΕυγενίαΔημιουργία ταινίας ντοκιμαντέρ για τη μνήμη µέσω της κινηματογράφησηςΣτάθη Ε.
7ΔούβαληΔήμητραΔημιουργία ταινίας ντοκιμαντέρ για τη δυσλεξία "Καρακάσης Α.
8ΠαπαχρήστουΕλεάνναΔημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα τους παλμούς της ΑθήναςΣκοπετέας Ι.
9ΜαυροφίδηςΑιμιλιανόςΔημιουργία ταινίας ντοκιμαντέρ για τα αδέσποτα της ΜυτιλήνηςΠαπαγεωργίου Δ.
10ΠαράσχηΝικολέταΔημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα την Ιερά ΟδόΣκοπετέας Ι.
11ΤσιροπούλουΕυγενίαΔημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή ενός ιατροδικαστήΚαρακάσης Α.
12ΠαπαδημητρίουΝικόλαοςΔημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα έναν αθλητή, ετών 78Σκοπετέας Ι.
13ΚαλφάκηςΔημήτριοςΔημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα τα μεταλλεία της Μυκόνου και τίτλο Μετάλλων μνήμηςΣκοπετέας Ι.
14ΑλτινούΑμαλίαΔημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα ένα πλανόδιο ζαχαροπλάστηΚαρακάσης Α.
Σκοπετέας Ι.
15ΓεωργίουΑριστείδηςΔημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα το κρασί και τίτλο "Οίνος ευφραίνει καρδίαν" Καρακάσης Α.
Σπάθης Α.
Στάθη Ε.
Καρακάσης Α.
16ΝανούδηςΣιδέρηςΔημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα Νταμπλ ΤραμπλΑ. Σπάθης
Καρακάσης Α.
17ΣαλαμπάσηΓεωργίαΔημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα μια οπτικά ανάπηρηΣκοπετέας Ι.
2019
Ειδίκευση: Μουσειολογία
1ΜoυσάΜαρίαΔημιουργία οπτικοακουστικού έργου για Μουσειολογική χρήση με θέμα το Κάστρο της ΜυτιλήνηςΣτάθη Ει.
2Παπαϊωάννου
Αγριτέλλη
Αριάδνη
Μαρία
Δημιουργία οπτικοακουστικής εφαρμογής για την τεκμηρίωση αρχαιολογικού υλικού στη ζωφόρο του ΠαρθενώναΣτάθη Ει.
3TσιώταΓεωργίαΕκθέσεις αρχαιοτήτων εκτός των μουσειακών τειχώνΧουρμουζιάδη Α.
4ΛαδογιάννηΙουλίαΤο έργο τέχνης στον αστικό χώρο. Η περίπτωση των σταθμών του Μετρό της ΑθήναςΧουρμουζιάδη Α.
5ΦινφίνηΜαρίαΜια συνολική πρόταση για τη ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Χίου με τη χρήση ψηφιακών μέσων τεχνολογίαςΧουρμουζιάδη Α.
6ZορμπάΝιόβηΑναζητώντας το πνεύμα του τόπου: Βιντεοπερίπατος στη ΜυτιλήνηΧουρμουζιάδη Α.,
7ΠετρίδουΒασιλικήΕκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με προβλήματα όρασης στο μουσείο φωτογραφίας ΘεσσαλονίκηςΧουρμουζιάδη Α.
8ΠαπαθεοδώρουΆνναΗ τρισδιάστατη ψηφιακή αναπαράσταση στην αρχαιολογία. Μια κριτική προσέγγισηΧουρμουζιάδη Α.
9XρήστουΒασιλικήΣχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος με εφαρμογή σε δυο μουσεία διαφορετικού περιεχομένουΧουρμουζιάδη Α.
ΠαπαντωνάκηΜαρίνα
10MαρήΕυγενίαΧαρτογραφώντας τη χρήση ψηφιακών μέσων σε μουσειακές εκθέσεις: Παραδείγματα και τάσεις της τελευταίαςπενταετίας από τη Αθήνα και τον
Πειραιά
Καταπότη Δ.
11KουταλέλληΜαρίαΜουσεία και ψηφιακή ορατότητα: Έρευνα και αξιολογική αποτίμηση της διαδικτυακής παρουσίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης σε μηχανέςΚαταπότη Δ.
12ΝικολοπούλουΚωνσταντίναΗ συλλογική μνήμη και το
φαινόμενο της αστικής
μουσειοποίησης. Η περίπτωση
του Ηρακλείου Κρήτης
Χουρμουζιάδη Α.
13ΣωτηροπούλουΜαρίνα-ΑντωνίαΨηφιακές δεξιότητες και νεά επαγγελματικά προφίλ σε Μουσεία και Πολιτιστικούς οργανισμούςΚαταπότη Δ.
14ΚαρκαζήΈλλη-ΡόδηΕπανεξετάζοντας τη παρουσίαση της Παλαιολιθικής Εποχής στο μουσείο.Χουρμουζιάδη Α.
15ΠιτσάκηΕιρήνηΜνήμη, Λήθη και Ψηφιακότητα: Σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις και εφαρμογές στο πεδίο των εικαστικών τεχνώνΚαταπότη Δ.
16ΤρυφωνόπουλοςΙωάννηςΜουσειολογική μελέτη για την τεκμηρίωση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικούΣτάθη Ει.
17ΞηραδάκηΠολυξένηΔρόμος και τάξη: Σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων με άξονα το γκραφίτι και τη street artΧουρμουζιάδη Α.
Ειδίκευση: ΣΨΠΠ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΒερβέρηςΚωνσταντίνοςΑνάπτυξη κινητής εφαρμογής για την απομακρυσμένη καταγραφή περιβαλλοντικών παραμέτρων με τη χρήση έξυπνων συσκευών και μη επανδρωμένου αεροσκάφουςΚαλλονιάτης Χ.
2ΚράλληΕυαγγελίαΗ οπτικοποίηση της VR τεχνολογίας. Η περίπτωση των πανεπιστημιακώνεικονικής πραγματικότητας. Πρόταση σχεδιασμού λογότυπου για το "Εργαστήριο Εικονικής Πραγματικότητας" του Τμήματος "Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας"Μπουμπάρης Ν.

3ΠαπγήςΙωάννηςΗλεκτρονική διακυβέρνηση ως παράγοντας μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης: Μελέτη περίπτωσης στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισηςΚαβακλή Ε.
4ΣτεφανίδηςΘεόδωροςΑυξάνοντας την επίγνωση χρηστών σε θέματα ασφάλειας μέσω της παιγνιοποίησηςΚαλλονιάτης Χ.
5Βαρελάς
Νίκα
Γιάννης-Παναγιώτης
Χρυσάνθη
Πολιτιστική προβολή κτιρίων της Αθήνας του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα μέσω web site & mobile applicationΜπουμπάρης Ν.
6ΨαρρόςΔούκαςΑνάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λέσβου με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας και παιχνιδοποίησηςΑναγνωστόπουλος Χ.Ν
7ΚαρανικόλαΕλένηΣχεδιασμός ηλεκτρονικού αποθετηρίου επιστημονικών δημοσιεύσεωνΠαπαγεωργίου Δ.
8ΚουζέληςΛάζαρος-ΡαφαήλΜαυροσταυρίτης: Μια δραματοποιημένη μαρτυρία πρόσφυγα για την καταστροφή της Σμύρνης (Σε εικονικό περιβάλλον)Παπαγεωργίου Δ.
9ΜπογιατζήΧριστίναΕικαστικές τέχνες σε τρισδιάστατα περιβάλλοντα: όρια και προοπτικέςΔ. Παπαγεωργίου
Ειδίκευση: ΠΠΤΝ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΓκογκέΟλυμπίαΠαραγωγή και δημιουργία κοινωνικού ντοκιμαντέρ με θέμα τη διπολική διαταραχήΣκοπετέας Ι.
2ΚερούληςΕμμανουήλΔημιουργία κοινωνικού πολιτιστικού ντοκιμαντέρ με θέμα την παρουσία του Ελ Γκρέκο στο ΗράκλειοΣκοπετέας Ι.
3ΚυβερνήτηςΓιώργοςΔημιουργία ντοκιμαντέρ παρατήρησης με θέμα την τρίτη ηλικίαΚαρακάσης Α.
4Οικονόμου-ΠάντζουΝεφέληTo video-art σαν τεκμηρίωση: Τα όρια μεταξύ εικαστικού και καταγραφικούΣτάθη Ε.
5ΣιδηροπούλουΜαρίαΚοινωνικό ντοκιμαντέρ για τις οικογενειακές σχέσεις των ΑΜΕΑΚαρακάσης Α.
6ΚαψάληΚων/ναΠαραγωγή και δημιουργία κοινωνικού ντοκιμαντέρΚαταπότη Δ.
7ΧειραναγνωστάκηΧριστιάναΠαραγωγή και δημιουργία μουσικού ντοκιμαντέρ με θέμα την ηλεκτρονική μουσική σκηνή της ΑθήναςΚαταπότη Δ.
8ΜαρκουλάκηΚατερίναΠαραγωγή και δημιουργία ποιητικού ντοκιμαντέρΚαταπότη Δ.
9ΚατσούρηςΜιχάληςΠαραγωγή περιβαλλοντικής ταινίας ντοκιμαντέρ για τη κατάχρηση των πλαστικών στις σύγχρονες κοινωνίεςΠαυλογεωργάτος Γ.
10ΚατερέλουΔήμητραΤο είδος του πολύσυλλεκτικού ντοκιμαντέρ και το έργο του Morgan NevilleΣκοπετέας Ι.
11ΠανταζήςΗλίαςΠαραγωγή και δημιουργία κοινωνικού ντοκιμαντέρ με θεμα "Μακεντόνσκι"Σκοπετέας Ι.
12ΑρβανίτηΖουστίνΠαραγωγή και δημιουργία κοινωνικού ντοκιμαντέρ με τιτλο "Η άλλη όψη"Σκοπετέας Ι.
13ΚατσιδονιώτηΚαλλιόπηΗ παρατήρηση ως αφηγηματική προσέγγιση στη δημιουργία ντοκιμαντέρ: "ο κος Ανδρέας και ο Γέρος"Σκοπετέας Ι.
14ΚυβερνήτηςΓιώργοςΔημιουργία Ντοκιμαντέρ παρατήρησηςΣκοπετέας Ι.
15ΜπήτουΦανήΠαραγωγή και δημιουργία κοινωνικού ντοκιμαντέρ με θέμα την ανταρτισσα ΜαριάνκαΣκοπετέας Ι.
16ΧατζηγιάννηςΑλέξιοςΠαραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τις Τζιτζιφιές, μια κινηματογραφική παρατήρηση ενός μεταβαλλόμενου πεδίουΣτάθη Ει.
17Λαλοπούλου-ΑποστολίδουΈλεναΤο ιστορικό ντοκιμαντέρΣκοπετέας Ι.
18ΜαιδανόςΙωάννηςΠαραγωγή ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα "Το κτήριο Χαλίμ Μπέη στη Μυτιλήνη"Σκοπετέας Ι.
19ΓκόρτζηΣοφίαΤο reflexive ντοκιμαντέρΣκοπετέας Ι.
2018
Ειδίκευση: Μουσειολογία
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΣαββέληΑνδρονίκη«Η συμβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διδασκαλία της λογοτεχνίας στη μέση εκπαίδευση»Καταπότη Δ.
2Βουρβούλη ΜαριάνθηΜαριάνθη«10 αόρατες προθήκες στην πόλη της Μυτιλήνης»Χουρμουζιάδη Α.
3Λαϊνά ΣύλβιαΣύλβια«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές στο μουσείο Teriade»Χουρμουζιάδη Α.
4ΚεφαλλωνίτηΕυμορφία«Μουσειακά αντικείμενα και social media»Χουρμουζιάδη Α.
5ΣπυρέλληΕιρήνη«Ενσωμάτωση του προσφυγικού πληθυσμού στην τοπική κοινωνία: Το παράδειγμα της Λέσβου και η κοινωνική ενσωμάτωση μέσω της μουσειακής πράξης»Χουρμουζιάδη Α.
6ΣουροβέληΜαργαρίτα«Μουσείο και Στρατηγικός Σχεδιασμός. Αναδιάρθρωση και Στρατηγικός Σχεδιασμός Μουσείου « Στρατή Ελευθεριάδη-Τεριάντ»Χουρμουζιάδη Α.
7ΙωάννουΑλεξάνδρα«Έρευνα κοινού στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης των Ιωαννίνων σχετικά με τις αντιλήψεις τους για τα τοπικά μουσεία»Παυλογεωργάτος Γ.
8ΓιαννόπουλοςΑθανάσιος«Παίζοντας με τις συλλογές: H παιγνιοποίηση ως εργαλείο ανάπτυξης ακροατηρίου»Χουρμουζιάδη Α.
9Βαλίρη-ΣπηλιοπούλουΑναστασία«Έρευνα με θέμα την ομαδική συν δημιουργία έκθεσης»Χουρμουζιάδη Α.
10ΡήγαΕλπινίκη«Εκπαιδευτικά προγράμματα στο μουσείο Βορρέ. Η ανακύκλωση μέσα από την τέχνη»Χουρμουζιάδη Α.
11ΣουροβέληΜαργαρίτα«Μουσείο και Στρατηγικός Σχεδιασμός. Αναδιάρθρωση και Στρατηγικός Σχεδιασμός Μουσείου « Στρατή Ελευθεριάδη-Τεριάντ»Χουρμουζιάδη Α.
12ΔεϊλάκηΠηνελόπη-Μαρία«Σύγχρονες προσεγγίσεις Εφαρμογών πολιτιστικής πληροφορικής στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Σπηλαίου Θεόπετρας Καλαμπάκας»Χουρμουζιάδη Α.
Ειδίκευση: ΣΨΠΠ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΠασχαλίδηςΧαράλαμπος«Εικονική Πραγματικότητα και Αθλητισμός: Προσομοίωση αθλητικών δραστηριοτήτων με τη χρήση συστήματος καταγραφής κίνησης»Αναγνωστόπουλος Χ.Ν.
2ΠαπάλαΙωάννα«Διαδρομές στην Αθήνα: Σχεδίαση και ανάπτυξη πολυμεσικής εφαρμογής»Μπουμπάρης Ν.
3ΠοθητούΙωάννα«Σχεδιασμός και υλοποίηση κινητής εφαρμογής για τη διεξαγωγή ιστορικού περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας»Μπουμπάρης Ν.
4ΧαραλαμπήΘεοδώρα«Δημιουργία ψηφιακού ηχοτοπίου: Η Μυτιλήνη στο παρελθόν και στο παρόν»Παπαγεωργίου Δ.
5ΖεϊβέκηςΑντώνιος«Mια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για χρήστες android συσκευών, με χρήση εντοπισμού(Geolocation based app)»Παπαγεωργίου Δ.
6ΑβαγιανόςΧριστόφορος«Σχεδιασμός και υλοποίηση ηλεκτρονικού βιβλίου για το Απολιθωμένο Δάσος Σιγρίου»Παυλογεωργάτος Γ.
7ΚαρυπίδουΑγγελική«Δημιουργία μιας διαδραστικής ιστορίας μικτής πραγματικότητας»Παπαγεωργίου Δ.
8ΒαριάμηΔέσποινα«Οικογένεια Κουρτζή: Μια εφαρμογή Αναπαράστασης»Παπαγεωργίου Δ.
9ΚαραμπάΜαρία«Σχεδίαση και ανάπτυξη μιας εφαρμογής android για τους/τις επισκέπτες/-τριες του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης»Παπαγεωργίου Δ.
10ΜπιτσάκηΕυτυχία«Campagnes: Επαυξημένη Περιήγηση στη Συνοικία των εξοχών, στη Θεσσαλονίκη των αρχών του 20ου αιώνα»Μπουμπάρης Ν.
11ΤριχόπουλοςΓεώργιοςΣύστημα PACE (Personalised Augmented Cultural Experience). Ανάπτυξη συστήματος παροχής προσωποποιημένης, εκπαιδευτικής, επαυξημένης πολιτιστικής εμπειρίας. Μελέτη περίπτωσης: Πίνακας ζωγραφικής "Γεώργιος Ιακωβίδης" - Παιδική ΣυναυλίαΚαρυδάκης Γ.
12Σερβετάς-ΣερβετόπουλοςΑπόστολοςΣημασιολογικά εμπλουτισμένη διεπαφή επαυξημένης πραγματικότητας για θέματα συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης μουσειακών συλλογώνΚαρυδάκης Γ.
13ΣιαμάντηΔέσποινα«Η τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augument Reality) και η χρήση της στον πολιτισμό. Τεχνικές Μέθοδοι ανάπτυξης εφαρμογών Α.R.»Καρυδάκης Γ.
14Σαμίου-ΒουλγαρέλληςΠαναγιώτης«Σύστημα διαχείρισης δεδομένων για τη διάσωση της λαογραφικής παράδοσης- Η περίπτωση της Αγιάσου, Λέσβου»Παπαγεωργίου Δ.
2017
Ειδίκευση: Μουσειολογία
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΓαλάνηΕλένηΣτην έκθεσή μας επιτρέπεται η καταγραφή". Καταγραφή της εκθεσιακής πράξης με την αξιοποίηση της εργαλειοθήκης της οπτικής εθνογραφίαςΧουρμουζιάδη Α.
2ΚατσαμάκαΒασιλικήΕκθεσιακός Σχεδιασμός με κεντρικό άξονα τη σχέση ανθρώπου - φαγητούΧουρμουζιάδη Α.
3ΣέντεΧρυσοβαλάντηΟι Σφουγγαράδες της ΚαλύμνουΧουρμουζιάδη Α.
Ειδίκευση: ΣΨΠΠ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1DzardanovaElenaΗ ψευδαίσθηση της ιδιοκτησίας εικονικού σώματος σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας: Ο ρόλος του κοινωνικού πλαισίουΓαβαλάς Δ.
2ΜελάςΑναστάσιος-ΓρηγόριοςΤρισδιάστατη Απεικόνιση του "Πύργου Μυτιλήνης"Παπαγεωργίου Δ.
3ΙωαννίδηΑναστασίαFlaneur: επαυξημένες αρχιτεκτονικές περιηγήσεις στην πόληΓαβαλάς Δ.
4ΜωραίτουΕυθυμίαΟργάνωση Γνώσης & Σημασιολογική Αναζήτηση με τη Χρήση Οντολογίας: Εφαρμογή στην Συντήρηση Βυζαντινών Φορητών ΕικόνωνΚαβακλή Ε.
5ΓεωργίουΝικόλαοςΣχεδιασμός και Ανάπτυξη Διαδικτυακής Πλταφόρμας για τη Συνεργασία Σχολείου - Μαθητών - ΟικογένειαςΠαπαγεωργίου Δ.
6ΜπακάληΓεωργίαΥλοποίηση λογισμικού για Αναπαράσταση 3Δ μοντέλων με HTML5 και WebGLΑναγνωστόπουλος Χ.
7ΑρναούτηΕυστρατίαΔημιουργία Εμπλουτισμένου Ηλεκτρονικού Βιβλίου ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο στο ΓυμνάσιοΧουρμουζιάδη Α.
8ΚολυφάςΠαναγιώτηςΑνακάλυψη και Εγγραφή Στιγμιοτύπων του Διαδικτύου των ΠραγμάτωνΚαρυδάκης Γ.
9ΧρυσάφηςΔημήτριοςΔημιουργία Μεθοδολογίας για τη Βελτιστοποίηση της Εμπειρίας Χρήστη των Εταιρικών Ψηφιακών ΠροϊόντωνΠαπαγεωργίου Δ.
10ΚατερλήΓεωργίαΤο παράδοξο της ιδιωτικότητας: Μια διαπολιτισμική προσέγγισηΚαλλονιάτης Χ.
11ΣοφιάςΕυάγγελοςΕκθεσιακός Σχεδιασμός. «Το Τεχνικό Σύστημα»Χουρμουζιάδη Α.
2016
Ειδίκευση: Μουσειολογία
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΔημοσθένουςΕλπινίκηΔημιουργία Ηλεκτρονικού Βιβλίου (e-book) για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κλοπεδής ΛέσβουΧουρμουζιάδη Α.
2ΜπόγρηΑριστέα"par_E_mvasis". Ερμηνευτική επιτέλεση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης Χουρμουζιάδη Α.
3ΧριστοφέλληςΔημήτριοςΗ Κουλτούρα των «Άλλων»: Ένας Χάρτης Πολιτισμικών Διαφορών από τη σκοπιά του Έλληνα ΤαξιδιώτηΠαπαγεωργίου Δ.
4ΜαντάΕλένηΤρισδιάστατη Ψηφιακή Απεικόνιση της Παλιαοχριστιανικής Βασιλικής Χαλινάδου στην Αγία Παρασκευή ΛέσβουΣαμπανίκου Ε.
5ΤσιμνάδηΕυαγγελίαΡωμαϊκή Έπαυλη: Μνήμες του Χθες… Στιγμιότυπα του ΣήμεραΧουρμουζιάδη Α.
6ΦιάσκαΑργυρώΑπό τον Ορφέα, στα βήματα της Μουσικής: μια παρέμβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΜυτιλήνηςΧουρμουζιάδη Α.
7ΚάβουραΘεοδώραΜουσεία και Μέσα Κοινωνικής ΔικτύωσηςΧουρμουζιάδη Α.
Ειδίκευση: ΣΨΠΠ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΑλιπραντήςΙωάννηςΕπαυξημένη Πραγματικότητα με Επίγνωση Πλαισίου: Εφαρμογή στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου/ΠΙΟΠΚαρυδάκης Γ.
2ΜαρίνοςΓεώργιοςΤρισδιάστατη Εφαρμογή για Παρουσίαση του Τμήματος Π.Τ.Ε.Παπαγεωργίου Δ.
3ΤζανάκηΕρασμίαΣχεδιασμός εκπαιδευτικής εφαρμογής για το Ενυδρείο Κρήτης σε πολυαπτικό τραπέζιΧουρμουζιάδη Α.
4ΑμανατίδουΧρυσή-ΜιχαέλαΔιαδραστικό ΠαραμύθιΠαπαγεωργίου Δ.
5ΒερβερήςΚων/νοςΔημιουργία Επιχειρηματικών Μοντέλων για την Ανάλυση και Υλοποίηση Πληροφοριακών Συστημάτων: Μεθοδολογίες και ΕργαλείαΚαβακλή Ε.
6ΜαλκάκηΒασιλικήΠροσεγγίζοντας τις Πολιτισμικές Επιρροές στο Σχεδιασμό Γραφικών Διεπαφών ΧρήστηΜπουμπάρης Ν.
7ΓκικόπουλοςΝικόλαοςΜάρκετινγκ Ανάδειξης Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς: Μια Συστημική ΠροσέγγισηΠαπαγεωργίου Δ.
8ΒενέτηςΛάμπρος-ΠαναγιώτηςΚαταγραφή, Τεκμηρίωση και Διαδικτυακή Προβολή της Σύγχρονης Εναλλακτικής D.I.Y (Do It Yourself) Παραγωγής. Η περίπτωση του Βλαδίμηρου ΔρίτσαΣαμπανίκου Ε.
9ΝικολαίδηΑικατερίνηΑξιοποίηση θεωριών μάθησης και εκπαιδευτικού σεναρίου για τη συγγραφή ψηφιακού μαθησιακού υλικού: Η περίπτωση του διαδικτυακού εργαλείου UdutuΝταραντούμης Α.
10ΦορτομάρηΑναστασίαΑνάπτυξη Πολυμεσικής Εφαρμογής με Θέμα τις Επικοινωνιακές Λειτουργίες των Χαρτογραφικών ΑπεικονίσεωνΜπουμπάρης Ν.
11ΜαυροειδήΑικατερίνη-ΓεωργίαΠολυμεσικό Παραμύθι με Θέμα τον Ρατσισμό στο ΣχολείοΠαπαγεωργίου Δ.
12ΤιτιρέκηΠηνελόπηΠολιτιστικός Σχεδιασμός: Η περίπτωση της Μήθυμνας ΛέσβουΠαυλογεωργάτος Γ.
13ΚαρυπίδουΑγγελικήΕταιρική Ταυτότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου ΜυτιλήνηςΧουρμουζιάδη Α.
2015
Ειδίκευση: Μουσειολογία
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΓάτουΛαμπρή-ΙσμήνηΗχητικές αφηγήσεις στην πόλη της Μυτιλήνης. Μια διαδραστική ψηφιακή έκθεσηΧουρμουζιάδη Α.
2ΓεωργακοπούλουΕλένη"Ταξιδέλιά": Οι διαχρονικές εμφανίσεις της ελιάς στην τέχνηΣαμπανίκου Ε.
3ΚαραγκούνηΑικατερίνηΜια διαδραστική πολυμεσική εφαρμογή για την προώθηση της πληροφοριακής παιδείαςΜπούνια Α.
4ΚοσσυφίδουΓεωργίαΤο αιολικό κιονόκρανο. Μια ψηφιακή αφήγησηΧουρμουζιάδη Α.
5ΠατσατζήςΡαφαήλΑνάλυση και συγκριτική αξιολόγηση λογισμικών για τη δημιουργία και ανάκτηση αντιγράφων ασφαλείαςΚαλλονιάτης Χ.
6ΣίγουραΕλένηΣχεδιασμός κινητής έκθεσης με χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, με θέμα την αρχαιοκαπηλία στην ΕλλάδαΧουρμουζιάδη Α.
7ΧατζάσκουΗρώΈρευνα για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στα Μουσεία της Κρήτης - Δράσεις, Προβληματισμοί, ΠροοπτικέςΧουρμουζιάδη Α.
Ειδίκευση: ΣΨΠΠ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΒασιλειάδηΒηθλεέμΔιαδραστικό παραμύθι: η μικρή γοργόναΠαπαγεωργίου Δ.
2ΔουμούζηςΕυστράτιοςΤεκμηρίωση, ψηφιοποίηση και ανάδειξη του Κώδικα της ΤενέδουΠαυλογεωργάτος Γ.
3ΚαρανδάνηςΠαναγιώτηςΑναπαράσταση παραδοσιακού σκάφους Βορείου Αιγαίου: 19ος-20ος αιώναςΠαπαγεωργίου Δ.
4ΚεφαλάΑθανασίαΣχεδιασμός και υλοποίηση οπτικών αναπαραστάσεων για την προβολή ενός μουσικού συγκροτήματοςΜπουμπάρης Ν.
5ΚριπιντίρηςΤαξιάρχηςΣχεδιασμός και υλοποίηση διαδικτυακού τόπου για το παραδοσιακό επάγγελμα του καραβομαραγκούΠαυλογεωργάτος Γ.
6ΚωστάκουΚλεοπάτραΑναπαράσταση κινησιολογικών δρώμενων από τον ελληνικό κινηματογράφο με τη χρήση της τεχνολογίας καταγραφής και ψηφιακής απόδοσης της κίνησης (motion capture)Στάθη Ει.
7ΜιχαλάκηςΚωνσταντίνοςΠρόβλεψη ανθρωπίνων δραστηριοτήτων από κινητή εφαρμογή με επίγνωση πλαισίου (context-aware)Μπουμπάρης Ν.
8ΜωραϊτηΠροκοπίαΣχεδίαση, υλοποίηση και αξιολόγηση ψηφιακών αφηγήσεων από την ελληνική μυθολογία για την πρωτοβάθμια εκπαίδευσηΚορδάκη Μ.
9ΠαπαγιάννηςΑνδρέαςΔημιουργία ταινίας μυθοπλασίας μικρού μήκους με χρήση motion capture και ψηφιακών τριδιάστατων γραφικώνΣκοπετέας Ι.
10ΠαυλάτοςΕμμανουήλΗ επόμενη γενιά υπηρεσιών νεφοϋπολογιστικής στην εκπαίδευσηΚαλλονιάτης Χ.
11ΠουλάκηςΟρέστης-ΚυριάκοςΑσφάλεια και εμπιστοσύνη στη σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτωνΚαλλονιάτης Χ.
12ΣτρατήγηΑικατερίνηΔι(σ)διάστατη ψηφιακή αφήγηση: μυθοπλασία και δημιουργία βίντεο με τεχνικές animationΣαμπανίκου Ε.
13ΤσακίρογλουΓεώργιοςΚινητές τεχνολογίες για την υποστήριξη της μάθησης εννοιών πληροφορικήςΝταραντούμης Α.
14ΧριστιανούΙωάνναΔημιουργία βίντεο για τη Φωτογραφία δρόμου στην Ελλάδα σήμεραΣαμπανίκου Ε.
2014
Ειδίκευση: Μουσειολογία
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΚρητικούΕλισάεβετΜελέτη και Ψηφιακή Αναπαράσταση του Αρχαιολογικού Χώρου του Γύρουλα της ΝάξουΜπούνια Α.
2ΛαζαρίδηΜαρίαΔημιουργία Ντοκιμαντέρ για την ανάδειξη της Νοηματικής Γλώσσας και Κουλτούρας των Κωφών με τίτλο "Ζωή με Νόημα"Σκοπετέας Ι.
3ΣακαλήΧρυσάνθηΕφαρμογή των Τεχνολογιών Νεφοϋπολογιστικής στους Πολιτιστικούς Οργανισμούς.Αναγνωστόπουλος Χ.Α./ Καβακλή Ε.
4ΣαράντουΕλένηΜια διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή για την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για χρήση στην Δ' τάξη του Δημοτικού ΣχολείουΣαμπανίκου Ε.
5ΤσίταΧριστίναΣχεδιασμός Εκπαιδευτικής Εφαρμογής για την οικία της "αρπαγής της Ελένης" του Αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας με χρήση 3D γραφικώνΜπούνια Α.
Ειδίκευση: ΣΨΠΠ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΑλμπανούδηΉρα"MiTRIVILini: Ένα χώρο-ευαίσθητο, συνεργατικό παιχνίδι για την πόλη της ΜυτιλήνηςΑναγνωστόπουλος Χ.Ν.
2Αναστασίου-ΣυγιώργηΜυρσίνηΔημιουργία ταινίας animation βασισμένης σε λαϊκό παραμύθι ως "intro" παιχνιδιού για εφήβουςΣκοπετέας Ι.
3ΑναστασοβίτηςΕλευθέριοςΘαλάσσιο Κύμα Βαρύτητας στην Αρχαία Ποτίδαια: Μια Τρισδιάστατη ΑναπαράστασηΜπούνια Α.
4ΑυγέρηΚωνσταντίναΟ ρόλος της Εμπιστοσύνης στο Σχεδιασμό Πολιτιστικών Πληροφοριακών Συστημάτων.Καλλονιάτης Χ.
5ΔιόλατζηςΙωάννηςΜηχανισμός των Αντικυθήρων. Δημιουργία Τρισδιάστατου Διαδραστικού Mοντέλου και Υποστηρικτικής ΕφαρμογήςΠαυλογεωργάτος Γ.
6ΖαχαροπούλουΓεωργία"Μια φορά κι έναν καιρό": Η Τέχνη της Αφήγησης μέσα από μια Εκπαιδευτική Εφαρμογή με θέμα το Κλασικό Παραμύθι.Καταπότη Δ.
7ΖιαζιάΙωάνναΗ χρήση υπηρεσιών Νεφοϋπολογιστικής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσηΚαλλονιάτης Χ.
8ΚοντούΑλεξάνδραΕκπόνηση Μεθοδολογίας για τη Μετάβαση από Παραδοσιακά Πληροφοριακά Συστήματα σε Περιβάλλοντα Νεφοϋπολογιστικής: Η περίπτωση του Πανεπιστημίου ΑιγαίουΚαλλονιάτης Χ.
9ΛιβάρδαςΧαρίλαοςΖητήματα Ασφάλειας και Ιδιωτικότητας στα Συστήματα Διαχείρισης ΜάθησηςΚαλλονιάτης Χ.
10ΛουράκηΜαρίαΟ ρόλος των Κοινωνικών Δικτύων στην Αναβάθμιση των Διοικητικών Λειτουργιών και τη Βελτίωση της Εικόνας των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Καλλονιάτης χ.
11ΜάνουΜαρίαΟπτικοποίηση Σκίτσων Κόμικς Ελλήνων Δημιουργών, με θέμα το Αστικο Τοπίο της Αθήνας, από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμεραΣαμπανίκου Ε.
12Μπάτση ΘοδώραΘοδώραΔημιουργία Βίντεο Τρισδιάστατων Γραφικών: Οπτικοποίηση Κινήσεων του Καλλιτεχνικού ΠατινάζΜπουμπάρης Ν.
13Πασχαλίδου ΕλευθερίαΕλευθερίαΠεριεχόμενο και Αισθητική των Ελληνικών Τηλεοπτικών Διαφημίσεων της δεκαετίας 1980. Μια Διαδικτυακή Εφαρμογή.Σαμπανίκου Ε.
14Ρουμελιώτη ΕυτυχίαΕυτυχίαΙδιωτικότητα και Ψηφιακή Τεχνολογία: Σχεδιασμός και Υλοποίηση μιας Διαδραστικής ΕγκατάστασηςΝ. Μπουμπάρης
15Σεραφείδου ΕυτέρπηΕυτέρπηΔημιουργία Ταινίας με συνδυαστική Χρήση Τεχνικών Animation και Λήψης με Πραγματική Κάμερα. Η αναπαράσταση της κίνησης του ανθρώπινου σώματος.Σκοπετέας Ι.
16Ταυρή ΑφροδίτηΑφροδίτηΟπτικοακουστική Καταγραφή του φαινομένου της μη νόμιμης Μετανάστευσης στη Λέσβο. Δημιουργία ντοκιμαντέρ με τίτλο Το πρώτο σκαλοπάτι.Σκοπετέας Ι.
17Τσολάκης ΧρήστοςΧρήστοςΤρισδιάστατη Μυθοπλασία με Ιστορικό Περιεχόμενο: Ο τορπιλισμός της Έλλης.Σαμπανίκου Ε.
18Χατζηκωνσταντίνου ΧαρίδημοςΧαρίδημοςΔυναμική Παρουσίαση και Προβολή Πολιτιστικού Περιεχομένου με Χρήση της πλατφόρμας Google MapsΓαβαλάς Δ.
2013
Ειδίκευση: Μουσειολογία
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΓρηγοράΜαρίαΨηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη του Τύπου της περιόδου του Μεσοπολέμου στη Λέσβο: το παράδειγμα της εφημερίδας ΚαμπάναΚαβακλή Ε.
2ΚολυπέραΘεοδώραΕκπαιδευτικός φάκελος για το αρχαίο θέατρο για παιδιά δημοτικούΜπούνια Α.
3ΠαπάμαληςΔημήτριοςΔιαδικτυακή εφαρμογή για την ιστορία του ποδοσφαίρου στη ΛέσβοΚαβακλή Ε.
4ΖιώγαΙωάνναΨηφιακές Εφαρμογές Τέχνης για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η περίπτωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας "Κοντόπουλος Αλέκος"Οικονόμου Μ.
Ειδίκευση: ΣΨΠΠ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΒαριάΙωάνναΔιερεύνηση του Φανταστικού μέσα από διάφορες τεχνικές animation: ένα παράδειγμαΜυριβήλη Ε.
2ΒασιλικώσταΌλγαΔιαρρηγνύοντας το κέλυφος του φόβου: ένα διαδραστικό παιχνίδιΚαταπότη Δ.
3ΔέλλαςΑντώνιοςΔημιουργία τρισδιάστατης εφαρμογής συνδεδεμένης με βάση δεδομένων χρήσης χώρων: το παράδειγμα του Κτιρίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου ΑιγαίουΜπουμπάρης Ν.
4ΚαλαφατέληΜαγδαληνήΕφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για το μάθημα Βιολογίας Γ΄ ΓυμνασίουΜπουμπάρης Ν.
5ΚαλογιαννίδουΔήμητραΨηφιοποίηση, διαχείριση και προβολή της συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης ΜυτιλήνηςΟικονόμου Μ.
6ΚλείμοςΕυστράτιοςΣχεδιασμός και υλοποίηση εφαρμογής κινητής τουριστικής ξενάγησης βασισμένης σε τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότηταςΓαβαλάς Δ.
7ΛεβέντηςΓεώργιοςΕφαρμογή νευρωνικού δικτύου στη μοντελοποίηση των δεδομένων που αφορούν τις Πυρκαγιές Δασικών ΠεριοχώνΤσεκούρας Γ.
8ΝικολαϊδουΓεωργίαΣχεδιασμός εκπαιδευτικής πολυμεσικής εφαρμογής που συνδιάζει μουσική και γραφικά σύμβολα: Μια μελέτη περίπτωσης σε μαθητές/τριες δημοτικού σχολείου.Μπουμπάρης Ν.
9ΣαρρήςΓεώργιοςΣχεδιασμός και δημιουργία τρισδιάστατης ψηφιακής εφαρμογής για την οπτικοποίηση βασικών κανόνων της ιστιοπλοϊαςΠαυλογεωργάτος Γ.
10ΣουγγάρηςΘεολόγοςΤριδιάστατη αναπαράσταση μυθοπλαστικής αφήγησης με κοινωνικό περιεχόμενοΣτάθη Ει.
11ΣουροπέτσηςΜάρκοςΑναπαράσταση της καθημερινότητας με βίντεο και την τεχνική Time-LapseΣτάθη Ει.
12ΣτάθηςΔημήτριοςΗ χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας στο χώρο της εκπαίδευσηςΝταραντούμης Α.
13ΣταθιάςΝικόλαοςΣύνθεση κινηματογραφικού περιεχομένου με 3D γραφικάΣτάθη Ει.
14ΧαϊτόγλουΑλεξάνδρα"Όλοι Διαφορετικοί": Σχεδιασμός Εκπαιδευτικής Πολυμεσικής Εφαρμογής για τη ΔιαφορετικότηταΜυριβήλη Ε.
15ΧαραλαμπίδηςΕυάγγελοςΤο καλλιτεχνικό 3D animation στην ΕλλάδαΣαμπανίκου Ε.
2012
Ειδίκευση: Μουσειολογία
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΑντωνίουΣτυλιανήΣχεδιασμός και υλοποίηση διαδικτυακής εφαρμογής για την προβολή του θρησκευτικού τουρισμού στη ΛέσβοΠαυλογεωργάτος Γ.
2ΧατζηδημήτρηςΘωμάςΔημιουργία εκπαιδευτικού παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας για ευφυείς κινητές συσκευές. Η περίπτωση του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας ΛέσβουΚαβακλή Ε.
3ΒασδέκηΣοφίαΑνάλυση και Σχεδίαση Συστήματος Διαχείρισης Παραδοσιακών Ενδυμασιών της Ηπείρου από το Λαογραφικό Μουσείο "Κώτσας Φρρόντζος" (Ιωάννινα)Καβακλή Ε./Μπόυνια Α.
4ΚάλιοσηΑνθούλαΠροϊστορικός Οικισμός Θερμής: Ψηφιοποίηση, Διαχείριση και Ανάδειξη του Φωτογραφικού ΑρχείουΟικονόμου Μ.
5ΚαλλινίκουΓαρυφαλιάΚιναισθητική Ερμηνευτική Προσέγγιση του έργου του Νταλί, με τη χρήση Διδιάστατων και Τρισδιάστατων Γραφικών Στάθη Ει./Μπούνια Α.
6ΚατσαμάτσαΕυλαλίαΕπανέκδοση Λαογραφικής Συλλογής ΑμπελικούΜπούνια Α.
7ΚόζαΜαρίαΨηφιακή Διαχείριση Οπτικοακουστικού Υλικού. Η περίπτωση της Ψηφιακής Βάσης Δεδομένων του Πανεπιστημίου ΑιγαίουΚαβακλή Ε./ Οικονόμου Μ.
8ΠαπαγρηγορίουΚαλλιόπηΔημιουργία Ψηφιακής Εφαρμογής για το Μουσείο Καλαβρυτινού ΟλοκαυτώματοςΜπούνια Α.,/ Στάθη Ει.
9ΧαχάληΣοφίαΟ ζωγράφος της Λέσβου Ιάκωβος Μουτζουρέλλης. Μια Διαδικτυακή ΕφαρμογήΣαμπανίκου Ε./Καβακλή Ε.
10ΧριστοδούλουΤερψιθέαΔημιουργία Βάσης Δεδομένων για το Ελληνικό ΓραμματόσημοΣαμπανίκου Ε./ Βαίτης Μ.
11Αταλασίδης-ΚαραντίνηςΒασίλειος3D MOTION TRACKING:
Παραγωγή διαφημιστικού βίντεο
συνδυαστικής χρήσης
τρισδιάστατων γραφικών με ζωντανά πλάνα
Στάθη Ει.
12ΓεωργαλάςΚων/νος-ΑθανάσιοςΣχεδίαση και Ανάπτυξη Εφαρμογής με Σύστημα Ανίχνευσης ΚίνησηςΜπουμπάρης
13ΕγγλέζουΜαρίναΣχεδιασμός και υλοποίηση δίγλωσσης διαδικτυακής εφαρμογής για την προβολή και την ανάδειξη των Οθωμανικών μνημείων της Λέσβου.Παυλογεωργάτος Γ.
14ΕλευθερίουΦωτεινήΔημιουργία Διαδικτυακής Εφαρμογής για τους γυναικείους αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς στη ΛέσβοΣαμπανίκου Ε.
15ΙωαννίδηςΕυστράτιοςΗ χρήση εργαλείων ανάπτυξης ψηφιακού περιεχομένου στη δημιουργία τρισδιάστατης
διαδραστικής περιήγησης στο φρούριο της Μηθύμνης
Στάθη Ει.
16ΚαμμένοςΠαναγιώτηςΣχεδιασμός και Υλοποίηση Διαδικτυακής Εφαρμογής για τις ξερολιθικές κατασκευές της Λέσβου.Παυλογεωργάτος Γ.
17ΚανέλλουΚυριακή"Πράσινο" μουσείο: Σχεδιασμός και υλοποίηση εφαρμογής.Παυλογεωργάτος Γ.
18ΨαρολογάκηΑργυρώΤο Αρχείο του σκηνογράφου Γιώργου Ανεμογιάννη στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά Ηρακλείου. Διαχείριση και ΠροβολήΟικονόμου Μ./ Καβακλή Ε.
Ειδίκευση: ΣΨΠΠ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΖακάκηςΝικόλαοςΔιαμορφώνοντας την "πολιτιστική φήμη" (cultural reputation): η "θεματολογία" του Νέου Μουσείου της ΑκρόποληςΠαυλογεωργάτος Γ., Μπαντιμαρούδης Φ.
2ΚάιτατζηςΘεοφάνηςΣχεδιασμός και δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής για την προβολή του ελαιόλαδου της ΛέσβουΠαυλογεωργάτος Γ.
3ΚαραδημητρίουΜαρία-ΉραΛασκαρίνα Μπουμπουλίνα: μία διαδραστική εφαρμογήΚαταπότη Δ.
4ΜαρουλίδηςΧρήστοςΑνάπτυξη δικτυακής εφαρμογής κινητών συσκευών (web mobile application) για την ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου και μουσειακών εκθεμάτων. Η περίπτωση της οικίας ΜενάνδρουΜπούνια Α., Παπαγεωργίου Δ.
5ΝταμκαρέλουΛυδίαΟι προτεραιότητες των επισκεπτών των μουσείων και η ιεράρχηση των αναγκών τους. Η περίπτωση των μουσείων της ΜυτιλήνηςΠαυλογεωργάτος Γ., Μπαντιμαρούδης Φ.
6ΚοντάραΔέσποιναΨηφιοποίηση Δημοτικού Αρχείου Μανταμάδου Λέσβου 19ου - 20ου ΑιώναΠαυλογεωργάτος Γ.
7ΚωνστάντιουΜαρία-ΕλένηΕφαρμογή E-Shop για την Πώληση Τοπικών Προϊόντων. Η περίπτωση της ΕύβοιαςΠαπαγεωργίου Δ.
8ΜανιάκηΆνναΕφαρμογή Ανάδειξης του Προϊστορικού Οικισμού Θερμής ΛέσβουΠαπαγεωργίου Δ.
9ΜπίμπαςΑθανάσιοςΖητήματα Εμπειρίας Χρήστη: Αξιολόγηση και Ανασχεδιασμός μιας Διαδραστικής Πολυμεσικής ΕφαρμογήςΜπουμπάρης Ν.
10ΣάββαςΝικόλαοςΔημιουργία Διαδικτυακής Εφαρμογής (Site) για τον οικισμό Μανταμάδου ΛέσβουΠαπαγεωργίου Δ.
11ΣαραντίδουΑνδριανήΔημιουργία Διαδικτυακής Εφαρμογής (Site) για τα Aλώνια Μεσοτόπου ΛέσβουΣτάθη Ει.
12ΤσέρκηΔέσποιναΠροσαρμογές (adaptations) και Μεταφορές. Έργα Επιστημονικής Φαντασίας στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και στον Κινηματογράφο. Η περίπτωση του Douglas AdamsΣαμπανίκου
13ΧαραλάμπουςΙγνατίαΤαξινόμηση Έγχρωμων Ψηφιακών Εικόνων με βάση τους Περιγραφείς Χρώματος MPEG-7 και Ασαφούς ΣυσταδοποίησηςΤσεκούρας Γ.
2011
Ειδίκευση: ΣΨΠΠ
Α/ΑΕπώνυμοΌνομαΤίτλος Διπλωματικής ΕργασίαςΕπιβλέπων Καθηγητής
1ΓαλάνηςΙωάννηςΠοίηση, Εικόνα, Ήχος. Προσέγγιση της ποίησης με τα πολυμέσα και την πληροφορική. Εφαρμογή στην Εκπαίδευση. Σαμπανίκου Ε./Στάθη Ει.
2ΜανωλακέλληΕλένη"Ψηφιοποιώντας Παλιές Φωτογραφίες". Ψηφιοποίηση, Ταξινόμηση, Αρχειοθέτηση και δημιουργία Ιστότοπου για την προβολή του έργου του Μυτιληνιού Φωτογράφου στις ΗΠΑ Ευστράτιου Καβαρνού (1896-1976)Σαμπανίκου Ε./Παυλογεωργάτος Γ.
3ΚιουρεξίδουΜατίναΣχεδίαση και ανάπτυξη εφαρμογής για "έξυπνα κινητά" με θέμα τον τουρισμό της ΛέσβουΠαπαγεωργίου Δ./ Παυλογεωργάτος Γ.
4ΑντωνόπουλοςΝίκοςΑξιολόγηση Διαδικτυακών Τόπων των Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην ΕλλάδαΠαπαγεωργίου Δ./ Μπαντιμαρούδης Φ.
5ΜαχαίραΣτεφανίαΕικαστικές Πραγματικότητες. Δημιουργία οπτικοακουστικoού υλικού με τρισδιάστατα γραφικά με βάση το έργο του Giorgio de Chirico.Στάθη Ei.
6ΜουσούρηςΣπυρίδωνΠροσέγγιση της Ιστορίας του 3D animation μέσω τρισδιάστατης αφήγησηςΣαμπανίκου Ε.
7ΜουτσίουΜαρίαΣχεδιασμός και Υλοποίηση Ηλεκτρονικού Μουσείου ΠληροφορικήςΠαυλογεωργάτος Γ.
8ΣυριτέληΜατθούλαΛογισμικά ανοικτού κώδικα για τα μουσεία: Προσαρμογή του λογισμικού διαχείρισης συλλογών ανοικτού κώδικα Collectiveacess στα Ελληνικά.Καβακλή Ε.
9ΤζόλδοςΑθανάσιος"Escape Island": Η δημιουργία ενός βιντεοπαιχνιδιού. Αναδρομή στην ιστορία και την εξέλιξη των βιντεοπαιχνιδιών. Σαμπανίκου Ε.
10ΔεληπέτρουΜαρίαΗ λογοτεχνική παραγωγή στη Λέσβο στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Λεσβιακή Άνοιξη. Μια πρόταση για ψηφιακή παρουσίασηΣαμπανίκου Ε.
11ΖαγκότηΑφροδίτηΔημιουργία Εφαρμογής Διαχείρισης των Δεδομένων της Photobiennale του Μουσείου Φωτογραφίας ΘεσσαλονίκηςΚαβακλή Ε.
12ΓιαννουρήςΓεώργιοςΠαρουσίαση του Ναυτικού Μουσείου Χίου στο ΔιαδίκτυοΠαπαγεωργίου Δ.
13ΔόλκαΠαναγιώτα ΜαρίαΣχεδιασμός και Υλοποίηση Διαδικτυακού Τόπου για την Καταγραφή και Προβολή της Παραδοσιακής Μαγειρικής της ΛέσβουΠαυλογεωργάτος Γ.
14ΠολυμεροπούλουΠαναγιώταΗ αξιοποίηση των τρισδιάστατων γραφικών για την ανάδειξη και την ερμηνεία των αρχαιολογικών ανασκαφών και ευρημάτων. Το παράδειγμα του Μιθραίου στο Αίγιο.Μπούνια Α.
15ΜιχάλαροςΧριστόφοροςΧρωματική ταξινόμηση εικόνων με βάση το πρότυπο MPEG-7Τσεκούρας Γ.
16ΖούπηΧριστίναΣχεδιασμός και Υλοποίηση Διαδικτυακού Τόπου για την Προβολή και Ανάδειξη της Βιομηχανικής Πολιτισμικής Kληρονομιάς της Λέσβου: Η περίπτωση της εξέλιξης των ελαιοτριβείωνΠαυλογεωργάτος Γ.
17ΚαρτάκηΕρατώΨηφιακή Συντήρηση Ζωγραφικών Έργων. Το παράδειγμα ενός νεώτερου μνημείου στη Λέσβο.Σαμπανίκου Ε.
18ΠανταζήςΕυάγγελοςΑλγόριθμος Συμπίεσης Δορυφορικής ΕικόναςΤσεκούρας Γ.
19ΠαναγοπούλουΑλεξίαΨηφιοποίηση, διαχείριση και προβολή του αρχείου του Οργανισμού "Αμφι-Θέατρο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος"Μ. Οικονόμου, Επίκ. Καθ.
20ΖορμπάςΓεώργιοςΗ ζωή και το έργο του Λέσβιου Ζωγράφου Στρατή Αξιώτη. Μια διαδικτυακή εφαρμογήΕυ. Σαμπανίκου, Επίκ. Καθ.
21ΙωαννίδουΠηνελόπηΣχεδίαση συμπεριφοράς και προγραμματισμού ενός κινητού ρομπότ Mindstorms NXT: Δυνατότητες εφαρμογής σε μία πινακοθήκη.Γ. Τσεκούρας
22ΧαλκιάδηςΓεώργιοςΥλοποίηση μιας επιστημονικής κοινότητας πρακτικής στο διαδίκτυο: Σχεδιασμός εναλλακτικού τρόπου παρουσίασηςΕυ. Καβακλή, Επίκ. Καθ.
23ΜπάτσιοςΔημήτριοςΔημιουργία e-shop Πωλητηρίου Μουσείου για Σταθερές και Κινητές Συσκευές: Η Περίπτωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους ΛέσβουΠαυλογεωργάτος Γ., Επίκ. Καθ.
24ΓεωργακούληΜαρίαΗ φωτογραφία στην αρχαιολογία και η δημιουργία ιστοτόπου για την ανάδειξη και την προβολή τηςΜυριβήλη Ε.
25ΓυρέλληΚυριακήΔιδάσκοντας Αγγλικά με τον Shakespeare: O Shakespeare ως μαθησιακό εργαλείο στη Δευτεροβάθμια ΕκπαίδευσηΣαμπανίκου Ε.
26ΠανίτσαςΑνδρέας ΔημοσθένηςΑνάπτυξη εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας. Επαύξηση σχολικού βιβλίου Δημοσίου Βιολογίας Γ΄ Γυμνασίου με την προσθήκη ψηφιακών προϊόντωνΝταραντούμης Α.
27ΑξήΧριστοφίαΗ αξιοποίηση των εκπαιδευτικών εφαρμογών στους δικτυακούς τόπους μουσείων: Δημιουργία εκπαιδευτικού παιχνιδιούΚαβακλή Ε.
28ΚαρόζηΕλένηΤαξίδι στο παρελθόν με θέα τον ουρανό: μύθοι και αστερισμοί. Μια εκπαιδευτική πολυμεσική εφαρμογήΜυριβήλη Ε.
29Δρακοπούλου ΣταυρούλαΣταυρούλαΟ χρόνος και τα ευρήματα: μια συζήτησηγια την έννοια και την εμπειρία του χρόνου στην αρχιολογία και την αρχαιολογική ανασκαφήΜυριβήλη Ε.
30ΚουτζαγιώτηΑγγελικήΑνάπτυξη Εκπαιδευτικής εφαρμογής με θέμα τις παραδοσιακές φορεσιές στη ΛέσβοΚαβακλή Ε.
31ΣουσαμλήςΠαναγιώτηςΥλοποίηση τρισδιάστατων παιχνιδιών σε πολλαπλές υπολογιστικές πλατφόρμεςΚαβακλή Ε.
32ΚωνσταντιδέλληΒασιλείαΔιερεύνηση των επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε υπαίθρια μνημεία και δημιουργία Διαδικτυακής Πύλης ΕνημέρωσηςΠαυλογεωργάτος Γ.
33ΜπαντάΑγγέλαΣχεδιασμός και Υλοποίηση Διαδικτυακού Τόπου για την προβολή και αξιολόγηση των οργανωμένων περιπατητικών διαδρομών της ΛέσβουΠαυλογεωργάτος Γ.
Facebook
Μετάβαση στο περιεχόμενο